UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Туреччині автомобіль із військовими підірвався на саморобній бомбі

Четверо бійців загинули, троє отримали поранення.

Жертвами теракту в турецькій провінції Мардін стали четверо військовослужбовців, ще троє отримали травми різного ступеня тяжкості.

Армійський автомобіль підірвався на саморобному вибуховому пристрої між селами Яздир і Тасліклі під час патрулювання, повідомляє телеканал "112. Україна".

Крім того, в провінції Шурнак під час спецоперації проти бойовиків "Робочої партії Курдистану" загинув турецький поліцейський.

Читайте також: В організації теракту в Анкарі підозрюють чоловіка і жінку з курдського угрупування

16 грудня минулого року на південному сході Туреччини влада ініціювала операцію проти бойовиків "Робітничої партії Курдистану". Представники цієї організації з 1984 року ведуть озброєну боротьбу за створення на суміжних землях Туреччини та Іраку незалежної держави Курдистан. У результаті конфлікту загинули близько 40 тисяч осіб.

Турецька армія з 1992 по 2002 роки неодноразово проводила військові операції у сепаратистськи налаштованому регіоні. В результаті найбільшої з них - "Молот", проведеної у 1997 році, було вбито понад 2,7 тисячі бойовиків РПК. Офіційна Анкара категорично відмовляється вступати в діалог з РПК і має намір покінчити з цією силою.

Тим часом правозахисники акцентують увагу на масовій загибелі цивільного населення в районах, де оголошено комендантську годину.

Анкара також вважає загрозою активність сирійських курдів. Детальніше про проблему турецько-курдського конфлікту читайте у матеріалі Володимира Кіма Курдський фронт Реджепа Ердогана в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".