UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тріполі бойовики викрали прем'єр-міністра Лівії Алі Зейдана

Факт викрадення голови уряду країни підтвердили представники місцевого Кабінету міністрів, проте у генпрокуратурі Лівії заявили, що нічого не знають про цей інцидент.

Невідомі терористи 10 жовтня викрали лівійського прем'єр-міністра Алі Зейдана. Голова уряду країни перебував в одному з готелів Тріполі, в якому розташовано його штаб-квартиру.

Озброєні бойовики увірвалися до будівлі готелю і, схопивши голову Кабміну, зникли. Місцезнаходження політика і приналежність викрадачів до якогось угрупування наразі невідомі. За словами свідка, під час інциденту ніхто не відкривав вогонь, повстанці поводилися ввічливо.

Міністр юстиції Лівії Салах аль-Маргані підтвердив міжарабському телеканалу "Аль-Арабійя" факт викрадення озброєними людьми прем'єр-міністра країни Алі Зейдана.

Пізніше з'явилася інформація, що Зейдана затримала Генпрокуратура Лівії за звинуваченням, пов'язаним із держбезпекою. Проте офіційний представник кабінету міністрів Мухаммед Каабар не зміг підтвердити або спростувати цю новину. Наразі уряд Лівії проводить екстрене засідання у зв'язку з даними про затримання прем'єра.

Зейдан зайняв посаду прем'єр-міністра Лівії у жовтні минулого року. Зейдан - кар'єрний дипломат, колишній офіційний представник Перехідної національної ради у країнах Євросоюзу та член Лівійської ліги прав людини - понад 30 років провів у вигнанні і вважався одним з найбільш яскравих противників Каддафі. Він увійшов у створений у 1981 році Національний фронт за порятунок Лівії. !zn

Читайте також:

У Лівії озброєні бойовики викрали дочку колишнього шефа розвідки Каддафі

Лівійський суд засудив до розстрілу двоюрідного брата Каддафі

МЗС перерахував країни, куди українцям краще не їздити