UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Трампа видали відео з Донбасу за кадри обстрілу Ізраїлю бойовиками Хамас

До цього Катріна Пірсон називала демократів "Ку-клукс-кланом".

Речниця президентської кампанії Дональда Трампа 2020 року Катріна Пірсон розкритикувала конгрессвуман від демократів Ільхан Омар в Twitter, опублікувавши кадри, які за її словами, є ударом терористичного угрупування ХАМАС по Ізраїлю. Кадри насправді були зняті кілька років тому в Україні, пише Independent.

Катріна Пірсон, яка на початку цього року порівнювала демократів з Ку-клукс-кланом, піддала сумніву реакцію Омар на ситуацію в секторі Газа. Вона написала, що "650 ракет були випущені до Ізраїлю з Гази" у спробі знищити ізраїльский Залізний купол".

Потім вона запитала, як Омар відповіла на насильство. "Чи засудить вона це насильство?"

650 Rockets being fired into Israel from Gaza in an attempt to overwhelm Israels Iron Dome: 173 intercepts, 4 people killed, and 28 поранених. What is @IlhanMN response to this violence? She Will condemn it? pic.twitter.com/Vb1Ymxygj6

- Katrina Pierson (@KatrinaPierson) May 5, 2019

Однак кадри, які супроводжують її твіт, не були недавно зняті в Газі, де в останні дні бойовики випустили сотні ракет по Ізраїлю.

Замість цього відео було, ймовірно, знято в 2015 році в Донбасі, де триває збройний конфлікт між урядовими військами України і підтримуваними Росією озброєними угрупуваннями "ДНР" і "ЛНР".

Омар є однією з перших двох мусульманок, які увійшли в американський Конгрес і часто стає об'єктом критики з боку представників команди Трампа.

Протягом суботи, 4 травня з території сектора Газа по ізраїльських поселеннях було випущено більше 500 ракет. Частину з них було перехоплено системою ПРО "Залізний купол". Десятки тисяч людей було евакуйовано до безпечної зони.

У відповідь на ракетні обстріли Армія оборони Ізраїлю завдала серію ударів по об'єктах бойовиків у секторі Газа. ЦАХАЛ повідомив про ураження 120 цілей, знищення підземного тунелю і ліквідацію трьох терористів. В операції в секторі Газа ізраїльська армія задіяла танки й ударні вертольоти. Влада Ізраїлю розпорядилися закрити всі переходи на кордоні з сектором Газа на невизначений час.

Влада Палестини заявила, що в ході операції ізраїльської армії загинули четверо цивільних осіб, шестеро людей отримали поранення.

Влада Палестини заявили, що в ході операції ізраїльської армії загинули чотири цивільні особи, шість осіб отримали поранення.