UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Токіо не можуть гарантувати повний захист від коронавірусу під час і після Олімпіади

Японський інфекціоніст заявив, що неможливо провести Олімпійські ігри-2020 з нульовим ризиком поширення інфекції.

Гарантувати повну безпеку від інфекції під час літніх Олімпійських ігор в Японії неможливо, вважає провідний японський інфекціоніст професор університету Тохоку Хіросі Ошітані, передає The Times.

"Уряд і організаційний комітет Олімпіади, а також Міжнародний олімпійський комітет продовжують наполягати на тому, що вони проведуть безпечну Олімпіаду. Але всі знають, що є ризик. На 100% неможливо провести Олімпійські ігри-2020 з нульовим ризиком поширення інфекції в Японії, а також в інших країнах після Олімпійських ігор ", - сказав експерт лондонському виданню.

"Ми не повинні робити Олімпіаду джерелом для поширення вірусу", - додав Ошітані.

Тим часом в Японії, як і раніше, немає єдиної точки зору в питанні проведення Олімпіади. Опитування, проведене недавно телекомпанією TBS, показав, що 55% хотіли б, щоб Ігри були відкладені або скасовані.

У ряді районів Японії, в тому числі столиці, в зв'язку з поширенням інфекції введено надзвичайний стан.

У той же час віце-президент Міжнародного олімпійського комітету Джон Коутс заявив раніше, що Олімпійські ігри відбудуться, навіть якщо Токіо залишиться в стані надзвичайного стану.

Олімпійські ігри в Токіо, перенесені на 2021 рік через пандемії коронавируса, повинні пройти з 23 липня по 8 серпня.

Читайте також: Проти скасування Олімпіади в Токіо висловилася голова оргкомітету

Японська урядова експертна рада з протидії епідеміологічним захворюванням дасть висновок про ризики проведення Олімпійських ігор в Токіо.