UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тихому океані стався масштабний землетрус

Напередодні в цьому районі також була зафіксована серія землетрусів, найпотужніший з яких мав магнітуду більше 7.

Землетрус магнітудою 6,4 зафіксовано в Тихому океані в районі островів Нова Каледонія, що розташований на французькій території, в 520 км на схід від міста Нумеа, передає Геологічна служба США.

Як інформує служба, епіцентр події зафіксували 10 лютого о 23:24 вечора за київським часом за координатами -23.34 градуса південної широти і 171.39 градуса східної довготи.

Крім того, о 01:45 по Києву в 516 км від Нумеа зареєстровано землетрус магнітудою 6,2. В 3:02 за київським часом відзначений підземний поштовх магнітудою 5,7 в 543 км на схід від адміністративного центру Нової Каледонії.

За інтенсивністю струсів в епіцентрі землетрусу оцінюються як "руйнівні".

Всього з 9 лютого 20:25 за Києвом в цьому районі зафіксовано дев'ять підземних поштовхів магнітудою вище 5,7 (включаючи описані вище).

Читайте також: В Японії стався землетрус

Землетрус магнітудою 6 балів стався в акваторії Японського моря в 205 км на північ від міста Тотторі на острові Хонсю в Японії.

Напередодні і в Іспанії зареєстрували серію землетрусів магнітудою вище 4 балів.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес в Twitter повідомив, що "вночі кілька землетрусів потрясли Гранаду".

Він також додав, що потрібно зберігати спокій і слідувати вказівкам екстрених служб », - написав Санчес. Повідомлень про руйнування або постраждалих поки немає.