UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тель-Авіві відбулися протести проти уряду Нетаньяху

Ізраїльтяни звинувачують прем'єра у байдужості до проблем громадян, що пов'язані з війною.

Тисячі ізраїльтян зібралися в суботу у Тель-Авіві на протест проти уряду прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, звинувачуючи його у неналежному ставленні до безпеки нації та закликаючи до нових виборів, повідомляє Reuters.

Антиурядові протести, які тривали в країні упродовж більшої частини 2023 року, припинилися після нападів ХАМАС на півдні Ізраїлю 7 жовтня. Політичні розбіжності були відкладені, а ізраїльтяни об’єдналися навколо військових і сімей убитих, або взятих у заручники

Але враховуючи війну в Газі, яка триває вже четвертий місяць , а опитування громадської думки показують низьку підтримку Нетаньяху, заклики до зміни керівництва стають дедалі сильнішими, хоча наразі немає жодних ознак того, що його позиція знаходиться під будь-якою загрозою.

Це відобразилося на явці суботнього вечора на центральній площі Тель-Авіва, де проходили більшість минулорічних протестів.

Читайте також: Генерал Ганц чекає свого часу, щоб повалити Нетаньягу – POLITICO

Хоча натовп був набагато меншим, ніж ті, які збиралися до війни, участь у заході все ж взяли кілька тисяч людей, багато з яких стукали в барабани, кричали про своє розчарування та розмахували ізраїльськими прапорами.

Уряду Нетаньяху закидають те, що він не дбає про вимушених переселенців  з північних і південних кордонів, родини загиблих, резервістів та заручників.

Читайте також: Генерал Ганц чекає свого часу, щоб повалити Нетаньягу – POLITICO

Хоча серед членів воєнного кабінету Ізраїлю виникли розбіжності, Нетаньяху має намір залишитися при владі.

Лідери опозиції запропонували сформувати уряд єдності без нього, однак ці кроки не знайшли підтримки.