UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тель-Авіві чоловік збив автомобілем пішоходів та напав на людей з ножем

Нападником виявився молодий палестинець.

У Тель-Авіві  у вівторок вдень чоловік на автомобілі навмисно в'їхав у пішоходів, а потім напав на них із ножем. В результаті щонайменше вісім людей постраждали, повідомляє The Jerusalem Post.

На відео з місця події видно, що нападник був вбитий на місці. За словами очевидців, після наїзду на перехожих він вийшов з автомобіля та вдарив одну людину ножем. Терориста на місці застрелив цивільний.

В результаті інциденту 46-річна жінка перебуває у важкому стані, ще двоє постраждалих віком до тридцяти років перебувають у стані середньої тяжкості, ще двоє – у легкому.

Командир ізраїльської поліції Тель-Авіва Амі Ешед заявив, що зловмиснику було 20 років, він був палестинцем, який проживав у регіоні Хеврон на Західному березі річки Йордан і, згідно з попередньою оцінкою поліції, діяв сам.

На подію вже відреагували у палестинському ісламському русі ХАМАС. Представник організації Хазем Касем заявив, що «героїчна атака в Тель-Авіві є першою відповіддю на злочини окупації проти нашого народу в Дженіні».

Читайте також: Вперше за 20 років у конфлікті між Ізраїлем та Палестиною застосовані бойові гелікоптери

На початку тижня Ізраїль розпочав масштабну військову операцію на західному березі річки Йордан в місті Дженін. За словами ізраїльської армії, місто, де знаходиться  великий табір біженців, стало «притулком терористів».