UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Тбілісі заявили, що за рівнем демократії Грузія випереджає країни-члени НАТО

Голова парламенту розповів про роль грузинських військових в Афганістані.

З погляду демократичного та інституційного розвитку Грузія випереджає багатьох країн-членів НАТО. Про це заявив голова грузинського парламенту Шалва Папуашвілі, реагуючи на ухвалену на саміті НАТО декларацію, в якій його країна згадується лише раз, повідомляє SOVA.

Папуашвілі заявив, що у 2015-2021 роках Грузія у рамках «місії твердої підтримки» НАТО в Афганістані мала найбільший контингент серед країн, які не входять до Альянсу. За його словами, «всі знають та пам'ятають історії та жертви» грузинських військових під час місії.

Читайте також: Пентагон вирішив «покарати» Грузію

«Нам також слід пам'ятати, що ми вже багато років випереджаємо багато країн-членів НАТО за рівнем демократичного та інституційного розвитку», — написав голова парламенту у соцмережах.

Раніше лідери країн Євросоюзу погодились зупинити процес вступу Грузії до Блоку. Посол ЄС у Тбілісі заявив, що лідери європейських держав не розуміють намірів нинішнього керівництва країни. За його словами, закон про «іноагентів», який підписав Папуашвілі та спричинив протести в Грузії, був кроком назад.

У відповідь на це депутат від правлячої партії «Грузинська мрія» Бека Давітуліані заявив, що у рішенні ЄС нема «нічого страшного». За його словами, Грузія доєднається до Євросоюзу тоді, коли станеться «велика хвиля розширення» Блоку.