UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Таїланді обвалився 850-метровий дерев'яний міст - другий за довжиною у світі

Дерев'яний міст Мон, одна з головних туристичних визначних пам'яток свого регіону, не витримав тиску води і ваги водоростей.

У Таїланді обвалився 850-метровий дерев'яний міст, який вважався найдовшим дерев'яним мостом у світі після знаменитого мосту Хорай в Японії (897 метрів).

Міст Мон, розташований в околицях міста Сангклабурі, був однією з головних туристичних визначних пам'яток провінції Канчанабурі.

За даними місцевої влади, через рясні тропічні дощі значно посилилася течія річки, через яку пролягав міст. Разом із потоком води на дерев'яну конструкцію обвалилася значна кількість водоростей, ваги яких вона не витримала.

Перші ознаки руйнування з'явилися ще в неділю, 28 липня, а до ранку 30 липня в центрі моста вже утворився пролом довжиною близько 70 метрів.

В результаті інциденту ніхто не постраждав - міст вже кілька років закритий для руху транспорту. Прогулянки ним здійснювали лише туристи, яких не виявилось поблизу під час обвалення.

Влада провінції зараз займається вивченням ушкоджень з метою зрозуміти, чи можливо відновити популярну туристичну визначну пам'ятку.

Міст був побудований для зручного транспортування людей з племені Мон, що живуть в околицях Сангклабурі. Пізніше жителі стали називати його на їхню честь. Точна дата спорудження пам'ятки невідома. !zn

Читайте також:

МЗС просить українців не їздити до Таїланду через лихоманку Денге

Величезна нафтова пляма підійшла до пляжів курортної зони Таїланду

"Ластівчине гніздо" на межі руйнування