UA / RU
Підтримати ZN.ua

У світі зазнають переслідувань понад 100 мільйонів християн

У світі зазнають переслідувань понад 100 мільйонів християн. Найбільшу жорстокість виявляє влада Північної Кореї, наголошується в дослідженні.

У даний час у світі зазнають переслідувань понад 100 мільйонів християн. Причому найбільшу жорстокість виявляє влада Північної Кореї, йдеться у дослідженні "Світовий індекс переслідувань", опублікованому в середу, 8 січня, правозахисною організацією Open Doors.

Так, громадянам КНДР, у яких виявлять Біблію, загрожує смертна кара або ув'язнення у трудовий табір, причому суворого покарання зазнає вся сім'я.

У списку з другого по десяте місце займають країни, в яких до насильства, в основному, вдаються ісламські екстремісти - Сомалі, Сирія, Ірак, Афганістан, Саудівська Аравія, Мальдіви, Пакистан, Іран Ємен. Всього в індекс потрапили 50 країн, в яких християни зазнають переслідувань.

Серйозну заклопотаність викликає переслідування християн ісламістами в Африці. "На жаль, жахливі прояви жорстокості щодо християн не привертають належної уваги світової громадськості", - заявив глава відділення OpenDoors у Німеччини Маркус Роді.

Він закликав представників духовенства і політиків посилити боротьбу проти масових порушень прав людини, у тому числі права на вільне віросповідання. !zn

Читайте також:

У Сирії Бойовики атакували православний монастир, вбито 11 християн

У Сирії бойовики "Аль-Каїди" вбили 450 курдів, повстанці захопили 400 заручників-алавітів

У Туреччині розкрили план замаху на Вселенського патріарха

Британія заявила про небезпеку зникнення християнства у Сирії, Іраку та Пакистані