UA / RU
Підтримати ZN.ua

У світі більше 156 тисяч людей заразились коронавірусом

Інфекція поширилась на 142 країни світу.

Більше 156 тисяч людей у світі мають коронавірусну інфекцію ,яка викликає пневмонію COVID-19. Станом на неділю, 15 березня, від коронавірусу померло 5,83 тисяч осіб та 73,97 тисячі - вилікувалось.

Європейський Парламент активізує свої зусилля, щоб допомогти подолати спалах нового коронавірусу в Європі, який ВООЗ напередодні визнала центром глобальної пандемії. Усі європейські країни отримають підтримку своїх систем охорони здоров'я - якнайшвидше постачання матеріалів, підтримку лікарень та фінансування досліджень для розробки вакцини. Європейський Союз виділив щонайменше 37 мільярдів євро з бюджету на програми, спрямовані на допомогу європейським державам подолати економічний вплив кризи.

Найбільша кількість заражених коронавірусом зосереджена в Італії. За офіційними даними там вже 21 157 інфікованих осіб інфіковано. В країні померла 1441 людина та 1966 осіб одужало.

Також значна кількість людей, що підхопили коронавірусну інфекцію в межах Європи у Іспанії (6391 заражених), Німеччині (4585 заражених), Франції (4481 заражених) та Швейцарії (1359 заражених).

У США зафіксували 2952 випадки коронавірусу. Від хвороби 57 осіб померло та 12 вилікувались. Президент США Дональд Трамп оголосив "національну надзвичайну ситуацію" через пандемію коронавірусу та відкрив доступ до 50 мільярдів доларів для американських штатів, територій та місцевостей на боротьбу з епідемією.

На Близькому Сході найбільшим центром коронавірусу залишається Іран: у країні 12,72 тис. осіб інфіковано, 611 померло та 2959 осіб одужало. У зв'язку з цим міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф направив листа Генеральному секретарю ООН Антоніо Гутерресу, в якому закликав міжнародне співтовариство знехтувати "нелюдськими" санкціями, введеними США.

Коронавірус продовжує заражати людей по всьому світі, тож багато публічних людей перебувають насторожі. Тест на коронавірус бразильського чиновника, який зустрічався з Трампом, дав позитивний результат, тож президент США також вирішив перевіритись на зараження. У неділю, 15 лютого, лікар Дональда Трампа повідомив, що тест президента США на коронавірус виявився негативним.

У той же день підтвердилось зараження у дружини прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса Бегоньї Гомес. Тепер жінка разом зі своює сім'єю змушена перейти на спеціальний режим.