UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Стамбулі знову застосували сльозогінний газ проти демонстрантів

Влада відкрила парк Гези всього на три години, після чого закрила його знову, побоюючись нових акцій протесту.

Турецька поліція застосувала сльозогінний газ і водомети для розгону маніфестантів, які зібралися поруч з парком Гези в Стамбулі, де раніше пройшли масові антиурядові протести.

В суботу поліцейські вже застосовували сльозогінний газ проти натовпу демонстрантів, які намагалися прорватися в парк, плани з вирубки якого раніше обернулися масовими зіткненнями маніфестантів із поліцією. У понеділок влада міста оголосила про відкриття парку, але через три години поліція вивела з нього людей, очікуючи нових акцій протесту.

Акції протесту почалися в Стамбулі в кінці травня через рішення влади вирубати парк Гези в районі Таксим і побудувати на його місці торгово-розважальний комплекс у рамках реконструкції однойменної площі. Протестувальників підтримала половина провінцій Туреччини і турки, які проживають у країнах Європи. Протести переросли у хвилю виступів проти політики прем'єр-міністра Тайіпа Ердогана.

Жертвами стали п'ять осіб, кількість постраждалих сягнула 5 тисяч. Влада Стамбула і Анкари заборонила проводити демонстрації в центрах цих мегаполісів. !zn

Читайте також:

Тисячі демонстрантів знову вийшли на вулиці Стамбула

В Туреччині поновилися протести, поліція знову застосувала газ і водомети

Турецька поліція витратила на демонстрантів всі запаси сльозогінного газу

Турецький суд заборонив реконструкцію стамбульського парку Гези, протести через якого охопили півкраїни