UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США заявили про створення військової бази на півночі Іраку

Будівництво бази завершено наполовину.

Сполучені Штати Америки створюють військову базу на півночі Іраку, неподалік від міста Талль-Афар, повідомив полковник збройних сил Іраку Мехді аль-Хафаджі.

"База створюється згідно з підсумками переговорів, які пройшли минулого тижня в районі Земмар на заході Мосула між представниками іракської армії і США", - повідомив Хафаджі.

За його словами, будівництво бази завершено наполовину, там вже дислокована американська бронетехніка і розміщені військові фахівці.

Військова база буде функціонувати в рамках операції по звільненню Талль-Атара від терористичної організації "Ісламська держава".

Полковник з Командування операціями в місті Найнава Ахмед аль-Джебури зазначив, що створення бази зміцнить громадську думку про просуванні армії в Талль-Афаре. За його словами, на даному етапі ведеться будівництво злітно-посадкової смуги для літаків, які будуть надавати операції логістичну підтримку.

Як повідомлялося, державний департамент США дав згоду на поставки Пентагоном військової техніки для загонів ополченців "Пешмерга" автономного Іракського Курдистану.