UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США запропонували назвати РФ спонсором тероризму

Росія продовжує підтримувати терористів важкою зброєю, екіпіровкою та людьми, які переправляються через російський кордон в Україну.

Гельсінська комісія США відзначила необхідність визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями, а Росію - спонсором тероризму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву голови комісії сенатора-демократа Бена Кардіна.

"Росія продовжує підтримувати терористів важкою зброєю, екіпіровкою та людьми, які переправляються через російський кордон в Україну. Якщо участь Росії підтверджується, то серйозна увага має бути приділена визначенню "Донецької народної республіки" як іноземної терористичної організації, а Російської Федерації - спонсором тероризму", - зазначив Кардін.

Сенатор назвав збитий пасажирський літак "жахливим злочином". За його словами, це прямий результат невиправданої агресії Росії в Україні, яка почалася з анексії Криму майже п'ять місяців тому і продовжилася в двох регіонах на сході України в порушення норм ОБСЄ та інших міжнародних норм. "Це прямий результат дестабілізації Путіним України. Трійка лідерів так званої Донецької народної республіки - громадяни Росії, і двоє з них є російськими розвідниками", - підкреслив Кардін.

Нагадаємо, Гельсінська комісія США також відома як Комісія з безпеки і співробітництва в Європі, є незалежним агентством федерального уряду США. Вона здійснює контроль за дотриманням Гельсінкських угод та забезпечує просування всеосяжної безпеки шляхом заохочення прав людини, демократії, а також економічного, екологічного та військового співробітництва в 57 країнах світу.

17 липня російські диверсанти збили пасажирський літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines. На борту літака перебували 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири. Загинули громадяни Нідерландів (192 людини, серед них особа з подвійним громадянством США), Малайзії (44 людини, включаючи 15 членів екіпажу), Австралії (27 осіб), Індонезії (12 осіб), Великобританії (10 осіб, одна мала подвійне громадянство - ПАР), Німеччини (чотири особи), Бельгії (чотири особи), Філіппін (три людини), Канади (одна людина), Нової Зеландії (один чоловік).

СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, з яких випливає, що саме вони збили літак. !zn

Читайте також:

ЄС опублікував регламент, що розширює юридичну базу для санкцій проти РФ

Турчинов попросив у Заходу високоточну зброю для боротьби з терористами

Австралія погрожує не пустити Путіна на саміт G20

Меркель знову закликала Путіна використовувати його вплив на терористів на Донбасі