UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США заборонили продаж квитків на авіаперельоти між Штатами і Білоруссю

Заборона поширюється і на рейси з пересадками на літаки інших авіакомпаній по шляху проходження.

У Сполучених Штатах вводять в дію наказ про заборону продажу квитків на авіаперельоти між США і Білоруссю. повідомило Міністерство транспорту США.

Міра була прийнята в якості реакції на примусову посадку в Мінську літака Ryanair відповідно до заяви держдепартаменту США про те, що обмеження поїздок між Сполученими Штатами і Білоруссю відповідає зовнішньополітичним інтересам Вашингтона. Документ перебував на розгляді уряду США протягом декількох тижнів.

У наказі міститься застереження, що уряд США може робити винятки для будь-яких авіаперевезень, які відповідають національним інтересам Сполучених Штатів, "в тому числі з міркувань гуманітарної або національної безпеки".

Після примусової посадки в Мінську літака Ryanair заради арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича, Україна закрила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня, на такий же крок пішли ЄС, США, Канада та інші демократичні країни.

Лукашенко, у свою чергу, з 1 червня ускладнив правила в'їзду до Білорусі з України, Литви та Польщі, а також заявив про вихід Білорусі з Східного партнерства.

Читайте також: ЗМІ: Затриманих Протасевича і Сапегу перевели під домашній арешт

Україна припинила авіаційне сполучення з Білоруссю, українські авіакомпанії перенаправляють свої рейси в обхід білоруського повітряного простору.