UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США вважають, що російські удари під Львовом є ознакою того, що Путін "розчарований"

За словами речника Пентагону, "введення безпольотної зони не запобігло б цій атаці"

Удари російської армії по Яворівському полігону біля Львова є ознакою розчарування президента РФ Владіміра Путіна ходом воєнних дій в Україні. Про це заявив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван в ефірі CNN, передає"Європейська правда".

За словами Саллівана, удари російських окупантів під Львовом є ознакою того, що Путін "розчарований".

"(Путін - ред.) розчарований тим фактом, що його війська не просуваються вперед так, як він думав, у великих містах, включаючи Київ, так що він збільшує кількість цілей, на які він нападає, і він намагається завдати шкоди кожній частині країни", - заявив Салліван.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, введення безпольотної зони не запобігло б цій атаці. При цьому,за словами Кірбі, встановлення у США безпольотної зони над Україною означало б війну з Росією.

Кірбі також повідомив, що на Яворівському полігоні не було жодного американського військовослужбовця, оскільки вони покинули його територію раніше.

Читайте також: Колишній прем’єр Швеції спрогнозував загострення ситуації на заході України

Нагадаємо, вранці 13 березня, окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львівській області. За даними МВС України, в результаті обстрілу загинуло 35 осіб і понад 130 людей отримали поранення.