UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США виявили перший випадок гострої алергічної реакції на вакцину Moderna

Онколог з Бостонського медичного центру Хосейн Садрзаде розповів газеті, що практично відразу відчув себе погано.

У США виявили перший випадок гострої алергічної реакції пацієнта на вакцину проти коронавируса компанії Moderna, повідомляє газета The New York Times.

Побічний ефект був зафіксований у лікаря з Бостона в четвер, через кілька хвилин після введення препарату. Геріатричний онколог з Бостонського медичного центру Хосейн Садрзаде розповів газеті, що практично відразу відчув себе погано: його серцебиття почастішало удвічі, з'явився холодний піт, онімів мову, впав тиск. Видання уточнює, що у лікаря сильна алергія на молюсків і симптоми, що з'явилися у нього після щеплення, за його словами, були такими ж, як і реакція на цей алерген.

Лікаря госпіталізували і після надання медичної допомоги виписали.

Представник Moderna Рей Джордан в четвер заявив, що не може коментувати окремо взятий, індивідуальний випадок реакції на вакцину, пише NYT. На наступний день він додав, що в компанії вивчають подію з Садрзаде.

Читайте також: «Слугам народу» дали «шпаргалку», що говорити про новий штам коронавірусу і вакцинацію

Народним депутатам з «Слуги народу» керівництво парламентської фракції радять не перебільшувати загрозу від нового «британського» штаму коронавірусу, який визнаний на 70 відсотків більше заразним.