UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США відреагували на заяву Facebook щодо запобігання спробі впливу на вибори

Секретар агентства національної безпеки США подякувала соцмережі за пильність.

Секретар агентства національної безпеки США Крістен Нільсен винесла подяку соціальній мережі Facebook за пильність і своєчасне запобігання спробі третіх осіб вплинути на американські вибори, повідомляє Reuters.

Нільсен додала, що це показує серйозне ставлення компанії Facebook до безпеки проведення виборів у США.

"Це дуже хороша новина, тому що показує, що Facebook має серйозне ставлення до цього, тому їх слід оцінювати за те, що вони зробили сьогодні", - заявила секретар національної безпеки США, додавши, що "Росія та інші країни не залишать спроб маніпулювати в США".

Нагадаємо, Facebook виявив нову скоординовану кампанію політичного впливу, яка розміщувала інформацію в мережі про організацію мітингів та інших заходів напередодні майбутніх осінніх виборів у США. У вівторок Facebook повідомив про 32 підозрілих сторінках і облікових записах.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Росія може знову спробувати втрутитися у вибори в США, виступивши на боці демократів. Також американський президент звинуватив Twitter в "прихованному блокуванні" акаунтів політиків-республіканців.