UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США вбили професора Піттсбурзького університету з Китаю, який вивчав коронавірус

В університеті кажуть, що він був близький до розшифровки клітинних механізмів SARS-CoV-2.

36-річний науковий співробітник Школи медицини Піттсбурзького університету Бінг Лю, який займався дослідженням коронавірусу, був убитий у своєму будинку в передмісті Піттсбурга. Вбивця покінчив життя самогубством, повідомляє CNN.

Представник поліції розповів, що чоловіки були знайомі, але поки не встановили точні мотиви вбивства. Поліція заявила, що злочин - це результат тривалої суперечки особистого характеру. Учасники розслідування впевнені, що подія не пов'язана з роботою університету або епідемією коронавіруса.

В повідомленні Піттсбурзького університету про смерть професора сказано, що Бінг Лю був видатним дослідником. В університеті вважають, що він був близький до розшифровки клітинних механізмів коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19.

Читайте також: Російські хакери надсилають "коронавірусні" листи українським держустановам – СБУ

Нагадаємо, в Україні можуть ввести так звані "паспорти здоров'я", якщо такі рекомендації країнам, постраждалим від COVID-19 будуть видані ВООЗ.

Зазначимо, раніше ВООЗ відзначила, що поки немає підстав для введення імунних паспортів, оскільки немає підтверджених досліджень про те, що перехворіла коронавірусом не зможе заразитися повторно.