UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США уряд готується скасувати карантин в економіці

Губернатори окремих штатів також домовлялися про поновлення економічної діяльності.

Президент США Дональд Трамп оголосив, що його адміністрація близька до завершення плану по відновленню роботи підприємств і скасування карантину для галузей економіки, повідомляє агентство Reuters.

У своєму щоденному телевиступі, президент Трамп заявив, що статистика смертей від COVID-19 у США "почала вирівнюватися", що вказує на успіх зусиль по підтримці "соціального дистанціювання". У зв'язку з цим уряд готує план поетапного скасування карантину в економіці.

У той же час, як повідомляє Reuters, губернатори штатів Нью-Джерсі, Коннектикут, Делавер, Пенсільванія, Род-Айленд, Каліфорнія, Орегон і Вашингтон домовилися про власний план по відновленню економічної діяльності і поступового скасування карантину для підприємств. Коли президента Трампа запитали про переговори між губернаторами, він відповів, що "рішення приймає президент", додавши, що його адміністрація буде погоджувати план і з керівництвом штатів.

Читайте також: Кількість заражених коронавірусом у світі перевищила два мільйони осіб

Заява президента США прозвучала після того, як на адресу Трампа з'явилися звинувачення про відсутність плану відновлення економіки. Згідно з прогнозом банку JP Morgan, ВВП США з-за наслідків карантину може скоротитися на 40%. Аналогічне відновлення економічної діяльності почала Іспанія, де сотні тисяч людей вже повернулися на роботу.