UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США стартувало дострокове голосування на виборах президента

Понад 1,7 млн жителів Флориди вже проголосували поштою.

У штаті Флорида почалося дострокове голосування на виборах президента США. Станом на 19 жовтня, вже понад 1,7 млн жителів штату проголосували поштою, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на газету USA Today.

Штат відноситься до таких, що«вагаються» - тут немає стійкої більшість ні в демократів, ні в республіканців. І тому від результатів непередбачуваної Флориди залежатимуть підсумки президентських виборів. Так було в 2000 році, коли перемога в цьому штаті забезпечила перемогу республіканця Джорджа Буша-молодшого, який змагався з демократом Елом Гором.

Історично демократи отримують кращий результат на достроковому голосуванні, а республіканці - в офіційний день виборів або поштою.

Минулої п'ятниці в день дострокового голосування була зафіксована рекордна явка: на виборчі дільниці прийшли 17 млн людей. Усього достроково вже проголосували 28 млн мешканців Техасу, Каліфорнії, Північної Кароліни, Флориди, Джорджії, Вірджинії і Нью-Джерсі.

Президент Дональд Трамп неодноразово закликав голосувати в день виборів, а також звинувачував демократів у спробах підтасування результатів за допомогою голосування поштою.

Читайте також: Аналітики The Economist прогнозують впевнену перемогу Байдена на виборах президента США

До виборів президента США залишилося два тижні, а Дональд Трамп, який намагається затриматися в Білому домі ще на одну каденцію, продовжує в опитуваннях відставати від свого конкурента, кандидата від Демпартії Джо Байдена. Аналітики журналу The Economist вважають, що шанси Байдена на перемогу набагато вищі, ніж у чинного глави держави, якого висунули республіканці.

Соціологія в деяких ключових американських штатах, де може зважитися підсумок виборів президента США, показує, що кандидат від демократів Джо Байден випереджає свого конкурента Дональда Трампа в Огайо, Пенсільванії, Аризоні і Нью-Гемпширі.