UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США сплату податків для громадян відстрочили на три місяці – міністр фінансів Стівен Мнучин

"Все, що вам потрібно зробити, це подати ваші податки. Ви автоматично не будете отримувати нараховані відсотки і штрафи", – сказав Мнучин.

Як повідомив міністр фінансів Стівен Мнучин, фізичні особи можуть відкласти податкові зобов'язання на суму до $ 1 млн, а великі корпорації – на $ 10 млн. За словами міністра фінансів США, дана міра вивільнить $ 300 млрд ліквідності в економіці США, повідомляє Los Angeles Times.

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки надала американським підприємцям додаткові 90 днів для сплати податків у зв'язку з кризою за пандемії коронавірусу.

"Все, що вам потрібно зробити, це подати ваші податки. Ви автоматично не будете отримувати нараховані відсотки і штрафи", сказав Мнучин.

За його словами, дана відстрочка вивільнить $ 300 млрд ліквідності в економіці США, оскільки у приватних осіб і підприємств буде більше часу для сплати податків.

"Це спільний крок до того, щоб надати американцям і підприємствам доступ до фінансових ресурсів, у яких вони потребують у період економічних і соціальних потрясінь", додав глава фінансового комітету Сенату США Чак Грассли.

Читайте також: У США опублікували секретний звіт про можливе втручання у проміжні вибори

Нагадаємо, економічні наслідки коронавірусу призвели до рекордного зниження ключової процентної ставки ФРС США, що викликало обвал на фондових ринках, особливо торкнувшись країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

На думку аналітика J. P. Morgan Девіда Стаббса, у світі варто очікувати хвилі оголошення державних банкрутств. Глава Національного банку України Яків Смолій визнав, що пандемія коронавірусу може вплинути на українську економіку.