UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США шукають докази угоди РФ з талібами

За словами генерала Френка Маккензі, якщо буде доведено, що РФ дійсно обіцяла заплатити талібам, він неодмінно вживе заходів.

Командувач CENTCOM генерал Френк Маккензі поки так і не бачив доказів того, що чиновники Росії пропонували винагороду талібам (рух "Талібан") за напади на американських військових в Афганістані, розповів він в інтерв'ю NBC News.

"Це не було доведено настільки впевнено, що я був би задоволений результатом. Ми продовжуємо шукати ці докази. Я поки не бачив їх. Але питання ще не закрите", - заявив Маккензі.

Командувач CENTCOM також додав, що інформацію, якою він володіє, можна розцінити, як "дуже тривожну". Але він поки не побачив "остаточної зв'язку" між РФ і талібами.

"Тому я відіслав своїх хлопців назад і сказав:" Продовжуйте копати ". Тому ми продовжуємо копати і шукати, тому що це пов'язано з потенційними загрозами американським силам, це питання ще відкрите", - сказав Маккензі.

Читайте також: Таліби вбили сімох військових, уряд Афганістану назвав інцидент "незначним"

Також президент США Дональд Трамп повідомив, що ніколи не розмовляв з російським президентом Володимиром Путіним щодо повідомлення американської розвідки про те, що Москва платила талібам за вбивство американських солдатів в Афганістані.