UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США розробляють відеосимулятор стрілянини в школі

Проект повинен навчити американських вчителів навичкам поведінки під час стрілянини в школі.

Новий відеосимулятор, розробку якого замовили співробітники Міністерства внутрішньої безпеки США спільно з військовими, повинен навчити американських вчителів навичкам поведінки під час стрілянини в школі.

Проект під назвою EDGE вже застосовується для навчання правоохоронців США. Перший розроблений для нього сценарій - ситуація зі стрілком у будівлі готелю, стрілянина у школі стане ще одним сценарієм симулятора, передає Rolling Stone.

У грі присутні три ролі - вчитель, який повинен забезпечити безпеку учнів, стрілок, а також поліцейський, який прибув за викликом до установи. Передбачається, що у тренінгах за стрілка буде грати спеціально підготовлений співробітник правоохоронних органів.

Наголошується, що EDGE не є звичайною грою, у цьому проекті можна тільки відпрацювати навички поведінки в ситуації, коли учням загрожує небезпека.

Створення симулятора мають намір закінчити навесні.

Як відомо, в школах та інститутах США неодноразово відбувалися масові розстріли учнів. Так, у листопаді на півночі штату Каліфорнія чоловік влаштував стрілянину у семи різних місцях, в тому числі в початковій школі. Внаслідок атаки загинули чотири людини, ще десять, серед яких двоє дітей, отримали поранення.