UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США розглянуть введення санкцій проти Туреччини за покупки російських С-400

Нагадаємо, в 2019-му президент США Дональд Трамп заявляв, що Вашингтон і Анкара розраховують в ході переговорів вирішити ситуацію з купівлею російських зенітно-ракетних систем С-400.

Члени Конгресу США внесли на розгляд законопроект конгресмена Адама Кинзингера, який пропонує введення санкцій проти Туреччини через придбання нею російських зенітних ракетних систем С-400 всупереч принципам НАТО, передає "Укрінформ".

"Туреччина проігнорувала попередження НАТО про неприпустимість угоди із закупівлі озброєнь в Росії і прийняла першу партію систем протиракетної оборони російського виробництва С-400. Ми повинні чітко підкреслити, що не сприймаємо таких дій з боку Туреччини, і це буде мати серйозні наслідки ".

Читайте також: Росія, Туреччина та Іран обговорять сирійське питання в середу

Нагадаємо, 13 листопада 2019 року на прес-конференції після зустрічі з лідером турецької республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон і Анкара розраховують в ході переговорів вирішити ситуацію з купівлею російських зенітно-ракетних систем С-400.

Ердоган повідомив, що вирішити розбіжності з постачання до Туреччини російських С-400 допоможе лише діалог між двома країнами. Трамп, у свою чергу, зазначив, що Туреччина є надійним союзником США, що виконує всі свої зобов'язання і вкладають значні кошти в бюджет Північноатлантичного альянсу.

Президент турецької республіки також підняв питання Сирії. Згідно його словами, Туреччина також зберігає прихильність домовленостям з США в ім'я довгострокового врегулювання конфлікту в Сирії.

Також нагадаємо, що Радбез ООН відхилив російський варіант резолюції по гумпомощи Сирії. Проект резолюції Росії про доставку гуманітарної допомоги в Сирію лише через один пункт пропуску на кордоні з Туреччиною був відхилений половиною учасників Радбезу ООН, повідомив постійний представник НІМЕЧЧИНИ при ООН Крістоф Гойсґен.