UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США розбився військовий літак, одна людина загинула

Ще одна людина у результаті падіння реактивного літака отримала поранення.

На авіабазі Військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки, яка розташована у штаті Техас, розбився військовий реактивний літак. У результаті катастрофи щонайменше одна людина загинула, ще одна отримала поранення, передає Reuters із посиланням на ВПС США.

Зазначено, що літак Т-38C Talon розбився на авіабазі Військово-повітряних сил Лафлін поблизу міста Дель-Ріо. У результаті аварії загинув пілот літака, ще одна людина отримала поранення. Катастрофа сталася в ніч із вівторка на середу.

T-38 Talon є двомісним надзвуковим навчальним літаком, який випускають у Сполучених Штатах Америки. Найчастіше такі літаки використовують для підготовки та тренування пілотів. Військово-повітряні сили США використовують вказану модель близько 50 років.

Нагадаємо, що 16 жовтня у Вінницькій області під час виконання навчально-бойового польоту розбився літак Су-27. Згодом стало відомо про те, що обидва пілоти загинули. На борту перебували пілот 1 класу, заступник голови повітряного командування "Схід" полковник Іван Петренко та пілот бойової ескадрильї Національної гвардії штату Каліфорнія, США, підполковник Сет Нерінг.

За фактом аварії військовою прокуратурою Вінницького гарнізону розпочато розслідування за статтею 416 Кримінального кодексу - порушення правил польотів або підготовки до них.

Детальніше про смертельну авіакатастрофу читайте у матеріалі DT.UA "Катастрофа Су-27 на Вінничині: що відомо".