UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США призначили нового керівника апарату Пентагону

Зазначену посаду обійняв керівник відділу промислової політики оборонного відомства.

Новим главою апарату Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки став керівник відділу промислової політики Пентагону Ерік Чунінг, повідомила персс-служба оборонного відомства. Чунінга призначили на цю посаду після того, як його попередник контр-адмірал Кевін Свіні пішов у відставку.

"Ерік Чунінг привнесе свій військовий і промисловий досвід, перебуваючи на цій посаді", - зазначив представник Пентагону Чарльз Саммерс.

Чунінг працює в оборонному відомстві США з жовтня 2017 року. До цього він був інвестиційним банкіром у банківському холдингу Morgan Stanley, звідки пішов в армію після терактів 11 вересня 2001 року. Повернувшись з армії, Чунінг працював у приватному секторі. До роботи в Пентагоні він був партнером в компанії McKinsey.

Нагадаємо, екс-керівник апарату Пентагону контр-адмірал Кевін Свіні оголосив про відставку на початку січня. У Міністерстві оборони США Свіні пропрацював два роки, після чого вирішив піти в приватний сектор.

Раніше на тлі рішення Дональда Трампа про виведення військ із Сирії міністр оборони США Джеймс Меттіс оголосив про свою відставку. Згідно з рішенням Трампа, його наступником став заступник міністра оборони Патрік Шанахан.

Також про свою відставку заявила прес-секретар Пентагону Дана Уайт. Виконуючим обов'язки прес-секретаря з 1 січня стане її заступник Чарлі Саммерс.