UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США працюють над створенням власного "паспорту вакцинації" - WP

Розроблений "паспорт вакцинації" буде безкоштовним.

Адміністрація президента США разом з приватними компаніями розробляє "паспорта вакцинації" проти COVID-19, передає The Washington Post. Розробка буде доступна в електронному варіанті у вигляді додатку в смартфоні.

Відзначається, що такий "паспорт вакцинації" буде безкоштовним. А ті, у кого смартфона немає, повинні будуть роздрукувати його.

За даними видання, влада прагне зробити систему сертифікатів про вакцинацію максимально захищеною від зломів і підробок.

До вирішення розробки сертифікатів Білий дім підштовхнуло збільшення кількості компаній, які наполягають на необхідності отримувати від громадян докази про зроблені щеплення.

Читайте також: Єдині паспорти вакцинації з'являться в ЄС до літа: Меркель анонсувала обговорення на саміті

Зараз, коли вакцинація йде повним ходом, уряди все частіше розглядають "паспорти вакцини" - або інші форми свідоцтв про статус COVID-19 - як вихід з локдаунів і комендантської години, через які наземні перевезення практично припинилися.

Сертифікати дозволять людям пред'явити докази вакцинації і, таким чином, пропустити протоколи карантину при прибутті в нову країну.

Раніше Комісія ЄС заявила, що не поспішатиме з прийняттям рішення про видачу паспортів, поки значна частина її населення залишається невакцинованою.