UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США починають прищеплювати дітей від 12 років

Байден закликав батьків відвозити дітей на вакцинацію

Президент США Джо Байден в середу заявив, що в США час запускати вакцинацію дітей від COVID-19 у віці 12 років і старше. Він закликав батьків відвозити дітей на щеплення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я закликаю їх батьків відвезти їх до центрів вакцинації... Ми знаємо, що діти у віці від 12 років і старше знаходяться в зоні ризику зараження COVID-19, близько 3 млн випадків заражень - це діти до 17 років, підлітки можуть поширювати вірус між своїми друзями, батьками і бабусями з дідусями. А тепер вакцина схвалена для віку від 12 років і старше, і я закликаю батьків гарантувати те, що їхня дитина отримає щеплення», - сказав Байден, виступаючи перед журналістами в Білому домі.

Президент США нагадав, що вакцинація в Штатах безкоштовна, ефективна і безпечна. Тому він сповнений надій, що американці зроблять щеплення своїм дітям.

Говорячи про ситуацію з коронавірусом в США, президент зазначив, що бачить все більше приводів для оптимізму.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило використання вакцини проти коронавірусу Pfizer-BioNTech для підлітків у віці від 12 до 15 років.

Pfizer планує запросити дозвіл на екстрене використання своєї вакцини COVID-19 для дітей у віці від 2 до 11 років у вересні.

Вакцина Pfizer в даний час дозволена для всіх осіб у віці 16 років і старше. Дві інші вакцини, представлені на ринку в США, від Moderna і Johnson & Johnson, дозволені тільки для дорослих.

Раніше повідомлялося, що Uber і Lyft пропонують безкоштовні поїздки для всіх, хто їде в або з місця вакцинації від COVID-19 в США. Білий дім оголосив, що ця послуга буде доступна через два тижні в додатках компаній до 4 липня. Акція реалізується в рамках зусиль уряду по збільшенню охоплення населення вакцинацією.