UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США під час пожежі загинуло 13 людей

Щонайменше двох людей відправили до лікарень.

Вогонь охопив дуплексний будинок у середу у Філадельфії, вбивши 12 людей, зокрема вісім дітей, повідомили представники пожежників. Принаймні двох людей було відправлено до лікарень, і офіційні особи попередили, що кількість жертв може зрости, оскільки пожежники обшукували цегляний будинок, в якому перебували 26 людей, повідомляє AP з посиланням на представників пожежної служби, а також CNN.

AP пише, що це найбільша смертоносна пожежа у Філадельфії за мінімум століття.

Число жертв може зрости, оскільки у будинку проживало 26 людей.

Вісім жителів змогли врятуватися від вогню.

Будинок належить Управлінню з питань житлового будівництва Філадельфії, муніципальному агентству, що здає будинки у найм людям з обмеженими доходами.

Крейг Мерфі, перший заступник комісара з питань пожежної безпеки, сказав, що жоден із чотирьох димових сигналізаторів у будівлі не працював. Сигналізатори перевірялися щорічно, і принаймні два були замінені у 2020 році, повідомили представники Управління з питань житлового будівництва Філадельфії, додавши, що остання перевірка була у травні 2021 року.

Причину пожежі поки що не було встановлено.

Читайте також: В ПАР пожежа знищила будівлю парламенту, поліція затримала підозрюваного

Рятувальники 4 січня ліквідували пожежу у яхт-клубі на Гідропарку, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій. Також ДСНС гасила на Трухановому острові розважальний комплекс "Південний берег Києва", відомий також як ПБК.