UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США пандемія серед тих, хто не пройшов вакцинацію - Байден

Президент закликав людей, які не наважуються на вакцинацію, "задавати питання, щоб отримати відповіді".

Президент США Джо Байден заявив, що пандемія COVID-19 в даний час загрожує тим, хто не прищепився від коронавірусу, передає CNN.

"У нас пандемія серед тих, хто не пройшов вакцинацію. Це так просто, так просто", - сказав Байден.

"Якщо ви вакциновані, вас не госпіталізують. Ви не потрапите у відділення інтенсивної терапії. І ви не помрете", - зазначив президент США.

Він закликав людей, які не наважуються на вакцинацію, задавати питання, щоб отримати відповіді.

"Питання має бути задано, на нього має бути дана відповідь і люди повинні бути вакциновані", - сказав він.

Президент США також повідомив, що незабаром вакцинуватися зможуть і діти до 12 років. За його словами, вчені "зараз проводять дослідження, тестування і приймають рішення".

У травні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) розширило дозвіл на екстрене використання вакцини Pfizer проти COVID-19 для підлітків 12-15 років. Дітям молодше 12 років вакцина поки недоступна.

Байден висловив думку, що вакцини проти COVID-19 для екстреного використання, "швидко отримають повне схвалення".

"Вони (Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США - ред.) Не обіцяють мені ніякої конкретної дати, але я очікую, що в кінці серпня, початку вересня, жовтні, вони (вакцини проти COVID-19 - ред.) отримають остаточне схвалення ", - сказав він.

У США повністю вакциновано 48,33% населення, ще 7,43% американців вакциновані частково.

Читайте також: Єрмак і Кулеба відвідають Вашингтон для підготовки зустрічі Зеленського і Байдена

Адміністрація Байдена ставила завдання забезпечити 70% дорослого населення США хоча б одним уколом вакцини від COVID-19 до Дня незалежності США - 4 липня. У Білому домі пояснювали, що досягти цієї мети не вийшло в основному через небажання молодих американців робити щеплення.