UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США назвали пріоритетну зброю в майбутніх пакетах допомоги Україні

У Білому домі розповіли, на що вони просять у Конгресу додаткове фінансування.

Пріоритетом у майбутніх пакетах військової допомоги Україні від США буде посилення протиповітряної оборони, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Зокрема, саме засоби ППО Сполучені Штати вважають пріоритетом у списку озброєнь, на який Білий дім хоче отримати від Конгресу додаткові гроші.

«Протиповітряна оборона була б першою в цьому списку», – запевнив Кірбі.

Зокрема, за його словами, надання Києву засобів ППО та інших видів військового обладнання є найефективнішою відповіддю на агресію РФ проти України.

«Для цього нам потрібно, щоб Конгрес без зволікань схвалив наш запит на додаткове фінансування для України», – додав Кірбі.

Читайте також: США не бачать в Україні зловживань із наданою зброєю – Кірбі

Раніше речник Держдепу США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати Америки й надалі підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно. Але це не значить, що військова підтримка матиме такі ж обсяги, як протягом 2022-2023 років. 

Нагадаємо, сьогодні допомогу Україні, як, між іншим, й Ізраїлю, заблокували представники Республіканської партії. Зокрема, вони заявили, що не підтримають пакет допомоги, якщо демократи не погодяться із заходами, що припинять наплив мігрантів на кордоні США з Мексикою. Компроміс між республіканцями та демократами в цьому питанні був би насправді досить логічним явищем, пише Анна Бродскі-Кроткіна у статті «Чи розблокують США допомогу Україні цього місяця?».