UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США на тлі заворушень припиняють продаж зброї в мережі Walmart

Коли знову відновлять продаж зброї в магазинах, поки не повідомляють.

Компанія Walmart Inc, яка є керуючою найбільшою мережею американських супермаркетів, припинила реалізацію вогнепальної зброї та боєприпасів. Спорядження прибрали з полиць магазинів, повідомляє "Голос Америки".

Адміністрація пояснила цей крок бажанням захистити клієнтів і співробітників на тлі заворушень в країні.

"Ми стали свідками кількох громадянських заворушень, і, як ми робили це кілька разів за останні кілька років, прибрали вогнепальну зброю і боєприпаси з торгових залів в якості запобіжного заходу для безпеки наших партнерів і клієнтів", - сказали в дирекції Walmart.

Відзначимо, що зброя реалізують в половині з більш ніж 5 тис супермаркетів Walmart в країні. Рітейлер не зупинить продаж зброї за запитом покупців, відзначають в заяві.

В даний час власники роздрібних магазинів відчувають замішання і напруга, адже в цьому році країну накрили хвилі заворушень - були погроми, крадіжки, підпали в Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Портленді та інших великих містах.

Також в 2020-му продаж зброї в США досягли рекордного рівня. Все більше людей купують вогнепальну зброю в останні місяці.

Читайте також: Трамп доручив ввести Національну гвардію в Портленд

Нагадаємо, влада американського міста Філадельфія оголосила комендантську годину в середу після двох ночей заворушень, пов'язаних з останнім убивством поліцією афроамериканця.

Загальноміський комендантську годину триватиме з 21:00 до 06:00 (з 01:00 до 10:00 за Гринвічем у четвер), говориться в повідомленні на сайті уряду міста.