UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США - максимальний добовий приріст хворих COVID-19 - Reuters

У деяких штатах епідеміологічна ситуація погіршилася після часткового скасування введених раніше обмежувальних заходів.

У США за останню добу зафіксували 40 870 нових випадків зараження коронавірусів. Це максимальний добовий приріст хворих для цієї країни з початку пандемії, повідомляє Reuters.

За підрахунками агентства, число тих, що заразилися коронавірусів в США перевищило 2,475 млн. Рекордні темпи поширення вірусу на цьому тижні зафіксовано, зокрема, в штатах Айдахо, Алабама, Арізона, Вайомінг, Джорджія, Каліфорнія, Невада, Теннессі, Техас.

Читайте також: МОЗ: Показник активних хворих на коронавірус перевищив норму

Як повідомлялося раніше, сім штатів США повідомили про нові максимальних показниках госпіталізації людей, що заразилися новим коронавірусів. В основному це південні і західні американські штати, оскільки епіцентр змістився туди. Після Нью-Йорка Флорида стала новим епіцентром боротьби з COVID-19,

Нові антирекорди зафіксували в Арізоні, Арканзасі, Каліфорнії, Північній і Південній Кароліні, Теннессі і Техасі.

Губернатори штатів стверджують, що зростання кількості тих, що заразилися пов'язаний з більш масштабним тестуванням, проте експерти вважають, що це, ймовірно, - не єдина причина. На їхню думку, причиною погіршення ситуації стали рання скасування обмежень на ведення бізнесу в минулому місяці, недотримання норм фізичного дистанціювання, а також нехтування носінням масок.

Більш тепла погода навряд чи зупинить поширення коронавируса COVID-19, заявив директор Національного інституту здоров'я США Френсіс Коллінз.