UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США мають намір зробити 200 млн щеплень в перші 100 днів правління Байдена

Президент поставив нову амбітну задачу.

Президент США Джо Байден поставив нову мету - провести 200 мільйонів щеплень проти COVID-19 в Сполучених Штатах за перші 100 днів свого перебування на посаді і заявив про економічний прогрес, провівши свою першу сольну прес-конференцію з моменту вступу на посаду.

З'явившись в Східному залі Білого дому, Байден сказав, що його первинна мета - провести 100 мільйонів щеплень за перші 100 днів перебування на посаді, вона була досягнута минулого тижня, на 42 дні раніше запланованого терміну.

«Я знаю, що це амбітно, вдвічі більше  за нашу первісну мету, але жодна інша країна в світі навіть близько не наблизилася», - сказав Байден, передає Reuters.

В даний час в США в середньому приймають близько 2,5 мільйонів доз на день. Протягом наступного місяця будуть усунені дві перешкоди на шляху вакцинації американців. Поставки вакцин в США будуть рости, і штати скасовують вимоги для отримання вакцини.

За словами Байдена, «фундаментальна проблема - дати людям душевну рівновагу» в умовах пандемії Covid-19, в результаті якої загинуло понад 500 тисяч осіб.

Читайте також: Понад 70% українців вважають коронавірус штучно створеним

Сполучені Штати зараз на першому місці в світі щодо зараження на коронавірус. За державою йдуть Бразилія з 12,1 млн хворих і Індія, де виявили 11,7 млн випадків зараження. Також в п'ятірці значаться РФ, де, за даними оперативного штабу, зареєстрували 4,4 млн людей з COVID, і Франція з 4,3 млн хворих.

Відомо, що США перші за кількістю смертельних випадків від коронавірусу. Тут померли 545,1 тисяч від цієї хвороби. Ще 298,6 тисяч померли в Бразилії і 199 тисяч померлих зафіксовані в Мексиці. Загальна кількість летальних випадків в світі складає понад 2,7 млн.