UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США анонсували «значний» пакет допомоги для України

Деталі пакета поки невідомі.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден та лідери НАТО під час саміту у Вільнюсі «одноголосно погодилися» надати Україні «значний» пакет допомоги. Про це повідомила старша директорка Ради національної безпеки з питань Європи Аманда Слоут, передає CNN. 

Деталі пакета допомоги Слоут не розкрила. Відомо також, що Північноатлантичний Альянс проведе установче засідання Ради Україна-НАТО перед зустріччю Байдена з українським президентом Володимиром Зеленським. За словами Слоут, на порядку денному засідання буде «близька та довгострокова підтримка України».

Пізніше, 12 липня, Байден виступить з великою промовою про зовнішню політику, розмірковуючи про силу та могутність НАТО.

Читайте також: Важко домовитися про терміни вступу України в НАТО — посол США в Альянсі 

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що на саміт НАТО у Вільнюс він приїхав за зброєю, гарантіями безпеки, які, до речі, оголосять вже сьогодні, а також за запрошенням для нашої країни вступити в Альянс. 

Члени НАТО ввечері 11 липня опублікував комюніке Вільнюського саміту, у якому йдеться про прогрес України на шляху до вступу, але залишається нечітким питання запрошення. Через це президент Володимир Зеленський вже розкритикував представників Альянсу