UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США анонсували "дуже предметні" обговорення військової допомоги Україні на зустрічі "Рамштайн-9"

Йдеться про зустріч, яка відбудеться 14 лютого і на якій зокрема обговорюватимуть питання забезпечення ЗСУ бойовою авіацією.

На наступній зустрічі Контактної групи у форматі "Рамштайн", яка відбудеться 14 лютого, детально обговорять реальні потреби України у озброєнні напередодні річниці початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це заявив на брифінгу у Пентагоні заявив генерал США Патрік Райдер, передає "Укрінформ".

Представник Міноборони США зазначив, що обговорення будуть "дуже предметними".

Райдер зазначив, що він не має офіційних анонсів у питанні поставок української армії сучасних винищувачів, проте зазначив, що Вашингтон спільно з союзниками постійно проводять консультації щодо визначення найбільш актуальних потреб України у озброєнні та техніці.

"Уперто працюватимемо, щоб забезпечити українців такими можливостями, що вони мали успіх на полі бою", - заявив представник Пентагону.

Наступне засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. На ньому розглянуть питання забезпечення ЗСУ бойовою авіацією.

Читайте також: Наступна зустріч формату «Рамштайн відбудеться у Брюсселі

Нагадаємо, що заступник голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Черньов заявив, що наступне засідання у форматі "Рамштайн" вселяє стриманий оптимізм щодо передачі Україні далекобійних ракет та винищувачів.

Чернєв зазначив, що партнери України вже зрозуміли, що від кількості зброї, яку вони передають нам, залежить майбутнє Європи.