UA / RU
Підтримати ZN.ua

У США 17 штатів підтримують спробу Техасу скасувати перемогу Байдена на виборах

Результати виборів в США визнають менше 10% республіканців у Конгресі.

Представники 17 штатів, де при владі перебувають республіканці, направили до Верховного суду США звернення на підтримку позову генерального прокурора Техасу Кена Пекстон з проханням переглянути результати президентських виборів. Про це повідомляє CNBC.

Зокрема, така ситуація на даний момент спостерігається в штатах Міссурі, Алабама, Арканзас, Флорида, Індіана, Канзас, Луїзіана, Міссісіпі, Монтана, Небраска, Північна Дакота, Оклахома, Південна Кароліна, Південна Дакота, Теннессі, Юта і Західна Вірджинія.

CNBC передає, що це звернення було подано на наступний день після того, як Пекстон звернувся в ВС з позовом, в якому попросив визнати недійсними підсумки виборів в чотирьох штатах - Джорджії, Мічигані, Пенсільванії і Вісконсіні (у всіх перемогу здобув демократ Джо Байден). На думку генпрокурора Техасу, в цих штатах не дотримувалися норми, які стосуються обробки бюлетенів, в тому числі надісланих поштою.

Читайте також: Байден випереджає Трампа в Техасі та Вісконсині – опитування

Раніше дослідження видання The Washington Post показало, що результати виборів в США визнають менше 10% республіканців у Конгресі - Джо Байдена переможцем вважають тільки 27 республіканців-конгресменів з 249,

Незважаючи на те, що факти були незаперечними - американський президент Дональд Трамп програв вибори в США, він відмовився сприймати це так, підкреслюючи, що демократи сфальсифікували результати голосування. Але навіть те, що довірені особи Трампа підтримували його заяви про перемогу, не змінило реальність