UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сомалі в результаті нападу бойовиків "Аш-Шабаб" на військову базу, загинули не менше 73 солдатів

Ісламісти захопили військові вантажівки, амуніцію та зброю.

У понеділок, 21 березня, в результаті нападу бойовиків терористичного угрупування "Аш-Шабаб" на військову базу в Сомалі загинули не менше 73 солдатів, передає Press TV.

База "Ланта-Буро" розташована в 40 км на північний захід від столиці країни Могадішо.

Повідомляється, що бойовики захопили військові вантажівки, амуніцію та зброю.

У свою чергу, сомалійські військові заперечують, що терористи захопили військову базу, і заявляють, що відбили атаку бойовиків.

Інцидент в районі бази "Ланта-Буро" стався невдовзі після того, як війська Африканського союзу з Кенії знищили не менше 34 ісламістів "Аш-Шабаб" 19 та 20 березня.

Читайте також: Бойовики "Аш-Шабаб" захопили заручників після жорсткої посадки літака в Сомалі

26 лютого група терористів "Аш-Шабаб" здійснила серію вибухів і напад на готель Somali Youth League в столиці Сомалі Могадішо. Жертвами теракту стали не менше дев'яти мирних жителів, більше 30 людей отримали поранення.

Як пише британське видання The Telegraph, терористи з "Аль-Каїди" і "Ісламської держави" борються за вплив на бойовиків сомайлийской терористичного угрупування "Аш-Шабаб". "Ісламська держава" неодноразово посилала відео бойовикам Сомалі , в якому запрошували молодих членів угруповання приєднатися. Як вважають експерти, для "Ісламської держави" таке вербування дасть перевагу перед "Аль-Каїдою". Адже ІД у березні цього року вже вдалося переманити в свої ряди "Боко Харам".