UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сомалі бойовики в ході нападу на ресторан вбили 19 людей

Четверо з п'яти екстремістів, які напали на ресторан в Сомалі, були ліквідовані поліцією.

Атака бойовиків з угрупування "Аш-Шабаб" на ресторан в столиці Сомалі Могадішо призвела до загибелі 19 осіб, повідомляють в п'ятницю західні ЗМІ.

У поліції Сомалі повідомили, що якщо б силам безпеки вдалося відбити напад, жертв було б ще більше.

В атаці брали участь п'ять екстремістів. Четверо з них були вбиті, а один арештований.

15 січня повідомлялося, що ісламісти вбили понад 50 кенійських солдатів під час атаки на військову базу в Сомалі.

У кінці вересня прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон запропонував відправити в Сомаліблизько 70 британських військовослужбовців для навчання африканських миротворців, які протистоять ісламістам з угруповання "Аш-Шабаб".

Як пише британське видання The Telegraph, терористи з "Аль-Каїди" і "Ісламської держави" борються за вплив на бойовиків сомайлийской терористичного угрупування "Аш-Шабаб". "Ісламська держава" неодноразово посилала бойовиків Сомалі відео, в якому запрошували молодих членів угруповання приєднатися. Як вважають експерти, для "Ісламської держави" така вербування дасть перевагу перед "Аль-Каїдою". Адже ІГ у березні цього року вже вдалося переманити в свої ряди "Боко Харам".

"Аш-Шабаб" - радикальне ісламістське угруповання, утворена в 2004 році на території Сомалі. Починаючи з 2008 року її бойовики здійснюють регулярні терористичні атаки з використанням смертників, а також начинених вибухівкою машин. Фінансується за рахунок фінансових вливань з боку "Аль-Каїди", пожертвувань сомалійських бізнесменів, а також податків, що сплачує місцеве населення на підконтрольних угрупуванню територіях, де встановлено жорсткий режим ваххабітського спрямування, заснований на шаріатському праві.