UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ситуації з атакою дронів на російські судна в Азовському морі можливий варіант "дружнього вогню" — Плетенчук

Причетність України до цього інциденту він не підтвердив. 

Учора росЗМІ повідомили, що кілька днів тому на баржу "Секція-179" та буксир "Інженер Смирнов" ворога в Азовському морі була здійснена атака з допомогою БпЛА. Та речник ВМС Дмитро Плетенчук припускає, що це могла бути справа рук самих росіян. Під час телемарафону він відкинув причетність української сторони до цього інциденту.

"Можливо, вони (росіяни — ред.) спробували свої морські дрони, якими хизуються, що вони є. Взагалі friendly fire (дружній вогонь — ред.) для них нормальна практика", — сказав Плетенчук, нагадавши, як колись Північний флот РФ під час навчань ракетою знищив риболовний траулер. 

Він також розповів, що сьогодні тимчасово окупований Крим залишається для російських кораблів ремонтною базою. Але проблема для ворога полягає у тому, що іноді до "ремонту" там можуть долучитися й українські військові, які спеціалізуються здебільшого на "модернізації" російських кораблів, жартує Плетенчук. 

Читайте також: Росіяни забирають з Криму системи ППО, військовим радять евакуювати звідти свої сім'ї — партизани

Також Плетенчук повідомив, що у Баренцовому морі загорівся російський великий протичовновий корабель "Адмірал Левченко". Імовірно, причиною пожежі стали несправності з двигуном.