UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сирії у результаті авіаударів асадівських ВВС за тиждень загинуло 230 осіб

Минулий тиждень зібрав кривавий урожай життів у східній Гуті і по усій країні в цілому.

За тиждень у Сирії підсумками авіаударів сил Асада стали 230 загиблих мирних жителів, заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн, передає агентство "Анадолу".

"У передмісті Дамаска - Східній Гуті і у провінції Ідліб у період з 4 по 9 лютого 2018 року в результаті авіаударів сил і прихильників Башара Асада загинуло 230 осіб. В цілому ж за вказаний період в даних районах Сирії вбито 277 цивільних осіб", - сказав він.

За даними ООН, тільки у блокованій урядовими військами Східної Гути, де проживає 350 тис. осіб, за останні дні загинуло 210 осіб, у тому числі понад 50 дітей і 42 жінки.

Раніше повідомлялося, що за один лише понеділок 5 лютого за даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, у результаті ударів режиму загинули не менше 30 людей. У вівторок в результаті бомбардувань міст Дума і Харасті загинуло вже 47 осіб, з них не менше 10 - діти. Крім того, спостерігачі заявляли, що не менше 19 людей опинилися під завалами у різних районах.

Також повідомлялося, що на підконтрольній сирійської опозиції північно-західній частині Сирії могли застосовувати бойові отруйні речовини. Від наслідків впливу отруйних речовин постраждали 11 осіб, які отримали серйозні проблеми дихальних шляхів.

Також було відзначено серйозне посилення бомбардувань сирійської опозиції після 3 лютого, коли у сирійській провінції Ідліб було збито російський штурмовик Су-25.