UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Швеції заявили про прогрес у досягненні угоди з Туреччиною щодо вступу в НАТО

Наразі лише Туреччина та Угорщина залишаються єдиними країнами НАТО, які ще не ратифікували заявки Фінляндії та Швеції на вступ в Альянс.

Швеція і Фінляндія досягли значного прогресу в досягненні угоди з Туреччиною щодо вступу скандинавських країн в НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстром, повідомляє Reuters.

«У нас вчора була дуже хороша двостороння зустріч між Швецією, Фінляндією і Туреччиною, і я відчув після цієї зустрічі, що є прогрес. Ми рухаємося вперед», - сказав Біллстром журналістам після прибуття на другий день засідання міністрів закордонних справ країн НАТО.

Наразі лише Туреччина та Угорщина залишаються єдиними країнами НАТО, які ще не ратифікували заявки Фінляндії та Швеції на вступ в Альянс.

Читайте також: Угорщина: Фінляндія та Швеція «можуть розраховувати на нас» у питанні вступу до НАТО

Раніше повідомлялося, що парламент Швеції ухвалив поправки до конституції, які дозволять ухвалювати більш жорсткі антитерористичні закони, що є ключовою вимогою Туреччини для схвалення заявки Стокгольма на вступ в НАТО. 

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав, скандинавські країни досягли прогресу в отриманні схвалення їхніх заявок на вступ до НАТО, але їм все ще потрібно зробити більше.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що парламент країни схвалить вступ Фінляндії та Швеції до НАТО на початку наступного року.