UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Швейцарії знову введено масковий режим

У Швейцарії встановлено добовий антирекорд за кількістю заражених коронавірусом.

У Швейцарії введено правило носіння масок в громадських місцях, передає srf.ch.

У країні заборонено збиратися групами більше 15 осіб, а також рекомендований віддалений режим роботи для офісних працівників.

Масковий режим запроваджено в магазинах, торгових центрах, банках, пошті, бібліотеках, кінотеатрах, театрах і концертних залах, готелях, ресторанах, барах, лікарнях, церквах. Також є необхідність носіння масок в громадському транспорті, на вокзалах, в аеропортах, на автобусних і трамвайних зупинках.

На дітей віком до 12 років це правило не поширюється.

В Швейцарії введена заборона на обслуговування відвідувачів біля барної стійки в ресторанах, барах і нічних клубах. Там можна вживати їжу і напої лише на сидячих місцях.

За словами глави МОЗ Швейцарії Алена Берсенєв, влада країни не хочуть допустити перевантаження системи охорони здоров'я.

"Якщо сьогодні нічого не зробити, число заражених буде регулярно подвоюватися", - попередив він.

Президент Швейцарії Симонетта Соммаруга охарактеризувала ситуацію з коронавірусом в країні серйозної і не виключила, що в майбутньому будуть введені додаткові заходи. Вона також повідомила, що регіонам Швейцарії дозволено встановлювати додаткові обмеження самостійно.

Читайте також: Велика Британія і Франція уклали угоду для захисту торгівлі між країнами після Brexit

Станом на неділю, 18 жовтня, в світі зафіксовано 39 608 809 випадків зараження COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавируса від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи на прес-конференції 17 вересня, заявив про те, що ситуація з поширенням коронавируса вийшла з-під контролю і набуває катастрофічних масштабів.