UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Швейцарії виявлено індійський варіант COVID-19

Варіант вірусу був виявлений у пасажира, який проїжджав транзитом через аеропорт.

Перший випадок варіанту COVID-19, що сприяє спалаху в Індії, був виявлений в Швейцарії, повідомили в суботу органи охорони здоров'я.

«Перший випадок індійського варіанту COVID-19 був виявлений в Швейцарії», - йдеться в твіті Федерального управління охорони здоров'я Швейцарії.

Варіант вірусу був виявлений у «пасажира, який проїжджав транзитом через аеропорт», - йдеться в повідомленні, але без додаткових подробиць про випадок.

Ця новина з'явилася після того, як бельгійська влада в четвер заявила, що група з 20 індійських студентів-медсестер, які прибули з Парижа, дала позитивний результат на цей варіант в країні.

Тим часом система охорони здоров'я Індії зазнає поразки через нову хвилю інфекцій, в якій частково винен новий варіант «подвійного мутанта», відомий як B.1.617.

Читайте також: У Києві знову виявили більше тисячі нових випадків коронавірусу

Країни знаходяться в стані підвищеної готовності до цього варіанту, оскільки кілька рейсів з Індії припинені.

Тим часом швейцарці обговорюють, чи варто додавати Індію в свій «червоний список» країн з високим рівнем ризику, повідомили в суботу органи охорони здоров'я, передає AP.

Люди, що прибувають з країн, занесених до Червоного списку Швейцарії, повинні перебувати на карантині протягом 10 днів.

Станом на суботу, 24 квітня, в світі зафіксовано 145 662 152 випадки зараження COVID-19, свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавируса від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.