UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Швеції при спробі проникнення на військову базу затримали двох іноземців

Охороні військового об'єкта довелося вести попереджувальну стрілянину, щоб змусити порушників здатися.

На шведському острові Мюске на однойменній військово-морській базі військовослужбовці Збройних сил Швеції затримали двох незаконно прониклих на територію режимного об'єкту іноземних громадян, повідомляє у неділю, 2 грудня, шведське видання Expressen з посиланням на армію.

Невідомих виявила охорона об'єкту; спочатку невідомі відмовилися здатися, і спробували врятуватися втечею. Охороні довелося застосувати зброю і після попереджувальних пострілів втікачі були затримані.

Громадянство затриманих, а також мету їхнього проникнення на базу не розголошують; відомо, що зловмисникам, відповідно до законодавства Швеції, загрожує великий грошовий штраф або тюремне ув'язнення.

Раніше Міністерство оборони Великобританії запідозрило у здійсненні шпигунської діяльності представників кремлівського пропагандистського телеканалу "Перший канал" після того, як журналісти спробували потрапити на одну з режимних військових баз британської армії.

Про інцидент було повідомлено міністра оборони Британії Гевіна Вільямсона, за фактом спроби проникнення Міноборони країни почало розслідування. На британські військові об'єкти направлено попередження і фото журналіста з вимогою негайно повідомляти про його появу у військових об'єктів в поліцію, а також уникати з ним будь-яких розмов і будь-якої взаємодії.