UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Швеції поліція приховувала факти нападів на жінок - ЗМІ

Групи молодих чоловіків, багато з яких були іммігрантами, приставали до дівчат під час стокгольмського фестивалю.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен звинуватив поліцію країни в тому, що вона вчинила зраду щодо молодих жінок, оскільки протягом останніх двох років повідомлення про сексуальні домагання під час Стокгольмського музичного фестивалю були проігноровані.

Як інформує "Російська служба BBC", Левен вимагає пояснити, чому подані заяви не були зареєстровані, а також чому поліція не піддала дані факти розголосу.

Журналісти шведського видання Dagens Nyheter провели розслідування, згідно з яким групи молодих чоловіків, багато з яких були іммігрантами, приставали до дівчат на фестивалі в Стокгольмі в 2014 і 2015 роках.

У свою чергу глава шведської поліції Дано Еліассон пообіцяв провести внутрішнє розслідування з приводу цих тверджень журналістів.

Кількість кримінальних справ, порушених за фактами нападів на жінок у новорічну ніч в Кельні, зросла до 379, повідомило AFP в суботу, 9 січня, посилаючись на дані німецької поліції. Більшість підозрюваних у скоєнні злочинів – особи, які шукають притулку в ФРН, або нелегальні мігранти.

Раніше повідомлялося, що німецька поліція затримала 31 людину за підозрою в нападах на жінок в новорічну ніч. "З 31 затриманого 18 осіб - біженці, які прибули в Німеччину в пошуках притулку", - повідомив журналістам представник МВС Німеччини Тобіас Платі.