UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Шотландії виставили на продаж безлюдний острів: ціна

Острів відрізняється красивими пейзажами та рідкісними видами флори і фауни.

У Шотландії виставили на продаж острів Барлокко, розташований біля південного узбережжя країни Сполученого королівства, пише CNN.

"Володіння власним приватним островом в Шотландії, де ви можете сховатися від суєти повсякденного життя і насолодитися тишею і спокоєм в оточенні найкрасивіших пейзажів, все ще викликає романтичні почуття", - говорить Аарон Едгар з компанії Galbraith Group, яка займається продажем.

Площа острова із соковитою зеленою травою, скелястими виступами, що виходять у море, і ставком із прісною водою становить близько 25 акрів. На ньому немає жодних будівель. Згідно з оголошенням, ніхто ніколи не звертався за дозволом на будівництво на острові, тому покупець повинен сам з'ясувати можливості забудови у місцевої влади.

Найближче місто знаходиться приблизно за шість миль, а найближча залізнична станція - Дамфріс, за годину їзди автобусом від міста. Лондон та Едінбург знаходяться на відстані понад 350 та 100 миль відповідно.

Читайте також: Фіни просять закрити російське консульство на Аландських островах

Під час відливу до острова можна дістатися пішки, трактором або квадроциклом. Решту часу тут є гальковий пляж, на якому можуть стояти човни: "ідеальне місце для дослідження острова, купання у холодній воді... та пікніка на березі", - додав Едгар.

Ділянка розташована в зоні особливого наукового інтересу у зв'язку з наявністю там рідкісних видів фауни і флори, включаючи великих чорноносих чайок, скельну морську лаванду і запашну орхідею.

Агент очікує великої цікавості до цього мініатюрного острова. "Ми спостерігаємо високий попит на цілі приватні острови з боку місцевих та міжнародних компаній, які займалися продажем кількох островів у Шотландії", - каже Едгар.

Ціна острова Барлокко складає $190,000.

Нагадаємо, минулого року в Тихому океані з'явився новий острів. Це сталося після виверження вулкана.