UA / RU
Підтримати ZN.ua

У школі міста Ноблсвіл штату Індіана у США сталася стрілянина - є поранені

Нападник був затриманий, перед цим він встиг поранити двох людей, які були терміново госпіталізовані.

У п'ятницю в середній школі у американському містечку Ноблсвіл, штат Індіана, сталася стрілянина, у результаті якої терміново було госпіталізовано до лікарні як мінімум двоє людей, повідомив американський новинний телеканал CNN.

"У середній школі у Ноблсвілі, штат Індіана, у п'ятницю сталася стрілянина", - інформує телеканал із посиланням на представника місцевого шкільного округу.

За інформацією поліції, щонайменше, дві людини у результаті інциденту доставили до лікарні. Школа закрита для відвідувачів, учнів та персонал евакуйовано.

Також повідомляється, що підозрюваний у стрілянині затриманий, на місці працюють поліцейські і міська пожежно-рятувальна служба.

https://t.co/2geUvokhqV

- Noblesville Fire (@NoblesvilleFD) 25 травня 2018 р.


"Представники пожежного і поліцейського департаментів знаходяться на місці активної стрілянини в школі West Middle School Ноблсвилла. Підозрюваний знаходиться під вартою", - зазначається на офіційній сторінці пожежних Тwitter.

NFD and NPD are on scene of an active shooter at Noblesville West Middle School. Suspect is in custody. NPD will have more info when it's available.

- Noblesville Fire (@NoblesvilleFD) 25 травня 2018 р.


Пізніше з'явилося відео з місця подій: на кадрах видно, як учні залишають будівлю навчального закладу, сідають у шкільні автобуси і їдуть геть від школи. Поліція заявила, що батьки учнів були повідомлені щодо інциденту, і повинні були зустріти своїх дітей.

Раніше, 18 травня, у навчальному закладі міста Санта-Фе в штаті Техас один з учнів відкрив стрілянину, в результаті якої загинули щонайменше вісім осіб. Ще кілька людей отримали поранення. Точна кількість загиблих і поранених встановлювалося.

Пізніше було визначено точну кількість жертв в результаті стрілянини в школі в південно-східному техаському місті Санта-Фе в п'ятницю, 18 травня; повідомляється, що загинули 10 осіб, і ще стільки ж отримали поранення.

Звинувачення у вбивстві щонайменше 10 людей і пораненні ще 10 інших в школі в Санта-Фе в штаті Техас пред'явили 17-річному учневі Димитриосу Пагуртису. Його заарештували без права на звільнення під заставу. Пагуртиса звинуватили у скоєнні злочину, який карається стратою.