UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Сеулі заявили про готовність КНДР підірвати прикордонні дороги

Пхеньян може піти на такий крок вже сьогодні, кажуть у Південній Кореї. 

Сеул заявив про готовність КНДР підірвати дороги, які ведуть до Південної Кореї. Заява пролунала після того, як Північна Корея звинуватила свого суперника у запуску безпілотників над Пхеньяном, передає Reuters.

Зокрема, військовий представник Південної Кореї заявив, що війська КНДР працювали у камуфляжі на дорогах зі свого боку кордону. За його словами, вони готуються до підриву сполучення. Це, можливо, відбудеться вже у понеділок, 14 жовтня.

Читайте також: На тлі погроз з КНДР: заступник Блінкена відвідає Японію та Південну Корею

Своєю чергою Північна Корея звинуватила Сеул у запуску "великої кількості" безпілотників, які розкидували листівки над Пхеньяном. Там назвали це "провокацією", яка може призвести до збройного конфлікту. Речник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї Лі Сон Джун відмовився відповідати на запитання про те, хто саме керував дронами: військові чи цивільні. 

Раніше у КНДР заявили про перекриття автомобільних та залізничних шляхів, які з'єднують країну з Південною Кореєю. Журналісти зазначали, що подібна заява свідчить про подальше посилення активності поблизу демаркаційної лінії, що розділяє дві Кореї.